Pošalji prijatelju

Sport

London 15. 11. 2015

Đoković pobedio Nišikorija

London - Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je počeo odbranu titule na Masters kupu u Londonu, pošto je danas u prvom kolu grupe Sten Smit savladao Japanca Keija Nišikorija u dva seta, sa 6:1, 6:1.

Duel u O2 areni počeo je minutom ćutanja za žrtve terorističkih napada u Parizu, a po završetku meča prvom igraču sveta uručen je trofej namenjen najuspešnijem teniseru godine.

Da je priznanje sasvim zasluženo dospelo u njegove ruke, Đoković je veoma brzo pokazao, jer je osmog igrača sveta deklasirao sa svega 65 minuta.

Nišikori u meču nije izborio nijednu priliku za brejk, a Đoković samo u jednom od sedam protivnikovih servis gemova nije imao priliku da mu oduzme servis.

U prvom setu je napravio dva, a u drugom tri brejka, što mu je omogućilo da uspešno počne takmičenje i da narednim protivnicima pošalje snažnu poruku.

Bila je to 23. uzastopna pobeda prvog igrača sveta, koji je poslednji put poražen u finalu Sinsinatija 23. avgusta, kada ga je savladao Rodžer Federer.

U drugom meču prvog kola u grupi Sten Smit od 21 sat se sastaju Federer i Čeh Tomaš Berdih i po okončanju tog duela organizatori će odrediti parove drugog kola, koje je na programu u utorak.

Novinar ivica Strnčević, foto FoNet AP

Nema komentara.